Business Model Innovation

Je businessmodel innoveren gaat het beste in een gepland traject van ruwweg 12 weken. In deze 12 weken gaan we samen je huidige businessmodel in kaart brengen, een nieuw businessmodel ontwikkelen en daarna invoeren. Het tijdschema is dan: 

  • Voorbereiding 4 weken
  • Workshop van 2 dagen
  • Uitwerking 8 weken

De voorbereiding gaat om het boven water halen van alle gegevens etc. De workshop is wat hierboven al staat, en de uitwerking is meer de Lean Start-Up aanpak om alle aannames te testen.

Business Model Innovation: de voorbereiding

De voorbereiding voor het businessmodel is vooral alles verzamelen wat nodig is voor de pressurecooker. Tools die we hiervoor gebruiken zijn speels en informatief van opzet. Het gaat er om om alle kennis en inzichten binnen de organisatie te leren kennen. Afhankelijk van de organisatie gebruiken we:

Het gaat niet om de tool op zich, maar om het businessmodel van je organisatie in beeld te brengen

Huidige Businessmodel in kaart brengen

Nu we de gegevens bij elkaar hebben brengen we je huidige businessmodel in kaart. Met het Businessmodel Canvas werken we alles uit. Misschien brengen we op dit moment ook het businessmodel van een concurrent in beeld; dat is een prima manier om te leren werken met het Businessmodel Canvas.

De Businessmodel Pressurecooker

Een 'tweedaagse' om je businessmodel te innoveren. Het doel  van de Businessmodel Pressurecooker is de diepgang er in te houden. Alleen businessmodel sessies die echt met alles rekening houden leiden tot mooie resultaten. Deze tweedaagse is maatwerk. Afhankelijk van de voorbereiding worden er diverse tools in gezet.

Je Businessmodel is meer dan alleen het canvas

Je businessmodel is meer dan het businessmodel canvas; er zijn details die niet in het Businessmodel Canvas worden meegenomen 

Details van je businessmodel uitwerken

Na de tweedaagse businessmodel pressurecooker moeten er nog details worden uitgewerkt. Voordat we naar buiten gaan om tet testen gaan we het businessmodel uitwerken.

Lean Startup met je Businessmodel

Nu alles klaar is gaan we het businesmodel op een Lean Startup manier testen. We verzinnen enkele experimenten om er snel achter te komen wat er nog verbetert kan worden. Hier nemen we de tijd voor. Hoe snel een experiment ook is; het duurt even. 

Je nieuwe Businessmodel

Na 12 weken klaar? Ja en nee. Je nieuwe businessmodel is klaar; maar er kan altijd aan geschaafd worden. Na een maand of wat zijn er nog kleine aanpassingen nodig. Hiervoor houden we contact ...

De Innovator heeft veel ervaring en kennis van businessmodellen. 

Nieuwsgierig wat wij voor je kunnen betekenen?© 2017 The Innovator, All Rights Reserved   |   0522-851800   |   e-mail   |   colofon   |   boeken   |   contact