workshop scenarioplanning

Als de toekomst bekend zou zijn, zou ondernemen een stuk minder spannend zijn. Scenarioplanning, het gezamenlijk spelen met trends en onzekerheden, is de manier om zicht te krijgen op de toekomst. Het maken van scenario’s, helpt organisaties om voorbereid te zijn op wat komen gaat. 

de basis voor scenarioplanning

In de eerste workshop leggen we de basis: de omgevingsanalyse (een workshop die los op zich zelf kan staan) Doel van deze sessie is het in kaart brengen van de belangrijkste trends en ontwikkelingen. Uit alle trends selecteren we de belangrijkste; deze vormen de basis voor de scenarioplanning.

ontwikkelen van de scenario's

Het tweede deel van de workshop scenarioplanning bestaat uit bepalen van de vier scenario's en het uitwerken daarvan. Het scenario's ontwikkelen kan op verschillende manieren; Moodboard, krant, dagboek, storyboard etc. Afhankelijk van uw branche past de ene methode beter dan de andere.

resultaat van de scenarioplanning

In deze laatste workshop scenarioplanning bepalen we de factoren die u extra in de gaten moet houden. Deze stap is de belangrijkste voor het heden. Naarmate de tijd verstrijkt wordt duidelijk waar het in de toekomst naar toe gaat, en kunt u daarop inspringen.

aan de gang met scenarioplanning

scenarioplanning

Elk scenario geeft een rijke beschrijving van allerlei ontwikkelingen en de mogelijke gevolgen op uw organisatie. U heeft hiermee inzicht in uw mogelijkheden, bedreigingen en risico's. De scenario's helpen om extra klantwaarde te bieden en succesvol te ondernemen. 

© 2017 The Innovator, All Rights Reserved   |   0522-851800   |   e-mail   |   colofon   |   boeken   |   contact