3 tips voor de perfecte tuin

Als je een tuin gaat inrichten is het een zeer interessant idee om met hoogteverschil te werken. Een hoogteverschil geeft namelijk overzicht in je tuin. Daarnaast geeft het echter ook een zee aan ruimte. Dit is de reden waarom professionele hoveniers zo graag met een keerwand werken. Een keerwand die je aanschaft via www.mholf-bestrating.nl is het ideale middel om dit hoogteverschil in een tuin te maken. Je creƫert dit door middel van betonnen delen die je in je tuin plaatst. Je kan hiermee heel eenvoudig een hoogteverschil aanbrengen, ook in een tuin die wat kleiner is.

Duidelijke randen
Duidelijke en scherpe randen in je tuin zorgen voor een mooi overzichtelijk geheel. Een tuin waarbij het pad, het gras en de borders binnen duidelijke kaders ingesloten zitten oogt overzichtelijk en is daarnaast goed bij te houden. Wie met een strimmer overweg kan heeft een gazon in een oogopslag netjes bijgewerkt aan de randen. Met betondelen tussen de diverse objecten in je tuin in zorg je er bovendien voor dat onkruid niet snel kan doorschieten naar een ander deel van je tuin toe. Daarnaast voorkom je met dergelijke afscheidingen dat gras kan gaan verwilderen.

Denk aan het onderhoud
Een tuin moet gemakkelijk te onderhouden zijn. Op die manier houd je namelijk meer tijd over om ervan te kunnen genieten. Ga voor een tuin die zo is ingericht dat onkruid wieden haast  niet nodig is. Dat doe je door worteldoek te leggen onder je borders. Zo voorkom je dat onkruid gaat woekeren door je tuin heen. Wil je een terras met een mooi patroon, leg daar dan ook worteldoek onder. Het voorkomt dat je steeds onkruid moet gaan wieden tussen de tegels in. Met deze tips heb jij de perfecte tuin en daarnaast heb je meer tijd om te genieten. 

Category:

Share: