3D printer merken: China vs. Nederland

In de wereld van 3D printers zijn er ondertussen veel nieuwe merken bij gekomen, waarvan er veel in China gevestigd zijn. Een 3D printer is namelijk met de jaren geëvolueerd tot een massaproduct en dat spreekt de Chinezen uiteraard aan. Dat neem niet weg dat er ook nieuwe merken bijkomen in onder andere westerse landen zoals bijvoorbeeld Nederland.

Chinese 3D printer merken

De Chinese merken zijn erg gericht op het produceren van enorme aantallen. Door deze aanpak positioneren de merken zich in het lage segment waardoor de 3D printers beter betaalbaar zijn voor een grotere doelgroep. Als gevolg hiervan zijn dit veelal printers waarbij er goedkope materialen worden gebruikt, er enkel basis functies op zitten en het meestal bouwpakketten zijn.

Een goed voorbeeld hiervan is een nieuwe speler in de markt genaamd Kywoo 3D. Deze 3D printers maken gebruik van degelijke en bewezen techniek waardoor er gewoon goed kan worden geprint. Op het moment bieden ze de Tycoon en de Tycoon Max aan. Waarbij de Tycoon Max is uitgevoerd met een groter print bed waardoor er grotere objecten kunnen worden geprint.

3D Deskundige

Nederlandse 3D printer merken

De andere kant van het spectrum is juist een lager volume, hoge bouwkwaliteit en premium functies. Hier richten de Nederlandse 3D printer merken zich op. Zij maken gebruik van de hoge technische kennis die Nederlandse ingenieurs bezitten en richten zich op het hogere segment. Hierdoor is de prijs van deze 3D printers minder van belang omdat dit meer dan goed gemaakt wordt in de kwaliteit en uiteraard volledig Nederlandse ondersteuning.

FELIX printers is precies zo’n merk die een ruim assortiment 3D printers aanbied waarbij er zelfs een 3D printers wordt aangeboden die objecten tot wel 60 cm kunnen printen en meer dan 14.000 euro kost. Uiteraard worden er ook kleinere 3D printers aangeboden met ieder zijn eigen unieke eigenschappen. Daarnaast zijn ze uiteraard erg trots op het “Made In NL” predicaat.

Share: