De Bosa regeling voor sportverenigingen uitgelegd
Sportverenigingen die voor duurzame oplossingen kiezen, worden gesubsidieerd door de Nederlandse overheid. Zo bestaat de Bosa regeling, waarbij de overheid tot maximaal 30 procent van de investering financiert. Wanneer kom je in aanmerking voor Bosa subsidie? Wat heb je nodig voor de aanvraag? En hoeveel procent kun je declareren?
De Bosa regeling
Elke sportclub die een investering doet ten behoeve van de club komt in aanmerking voor Bosa subsidie. Dit kan noodzakelijk onderhoud zijn, een nieuwe grasmat, een renovatie van de tribune of het vervangen van de verlichting bijvoorbeeld. Voor reguliere investeringen kun je als club tot 20 procent van de offerte terug vragen. Voor duurzame investeringen geldt een maximum van 30 procent. De Nederlandse overheid heeft in 2020 80 miljoen euro beschikbaar gesteld binnen de Bosa regeling.
Voorwaarden Bosa regeling
Je kunt een beroep doen op de Bosa regeling bij een investering van 5.000 euro of hoger. Offertes tussen de 5.000 en 25.000 euro kun je het best achteraf declareren, als je de definitieve kosten en bewijsstukken in kaart hebt. Voor investeringen boven de 25.000 dient de aanvraag vooraf te worden gedaan. De totale subsidiegelden worden op volgorde van binnenkomst in toegekend. Hoe eerder in het jaar je de aanvraag doet, hoe groter de kans dat het overheidspotje nog niet leeg is!
Investeringskosten bundelen
Laat je verschillende werkzaamheden uitvoeren? Dan is het verstandig om de kosten te bundelen voor één subsidieaanvraag. Om goedkeuring te krijgen moet het papierwerk in orde zijn. De geldverstrekker – in dit geval de overheid – wil complete inzage in de verbouwingskosten. Vind je het lastig om dit duidelijk in kaart te brengen, dan is het verstandig om een professional in te schakelen voor hulp bij je subsidieaanvraag!