Zo gebruik je de ruimte van je badkamer effectief

De badkamer is vaak de kleinste, maar meest gebruikte ruimte in huis. Je wilt graag wel enigszins de ruimte hebben om je te kunnen wassen, drogen en poetsen! Hoe kun je een kleine badkamer groter laten lijken? 5 make-over tips om de ruimte van je badkamer effectief te gebruiken!

#1 Hang spiegels op

Spiegels zorgen voor een ruimtelijk gevoel, waardoor je badkamer ineens een stuk groter lijkt. Eén spiegel doet al veel, maar een complete spiegelwand is de ultieme tip voor mensen met een kleine badkamer!

#2 Plaats spotjes

Licht is ook een goede manier om voor meer ruimtelijkheid te zorgen. Plaats spotjes boven die spiegel en in donkere hoeken. Anno 2021 kiezen veel mensen voor slimme verlichting, die met een app en op spraak te besturen is.

#3 Kies voor lichte kleuren

Net als met spiegels en lichtspots, kun je ook met de kleuren op wanden en vloeren optisch meer ruimte creëren. Wit is neutraal en kan altijd, maar een spannende lichte tint is ook helemaal van nu! Zachtroze bijvoorbeeld of babyblauw.

#4 Kies voor glazen douchewanden

Scheidingswanden zorgen voor een optische blokkade in de ruimte, kies daarom voor (transparant) glas voor je douchewanden. Voor een optimale ruimtebesparing kies je voor een douchecabine in de hoek met helder glas.

#5 Zwevende badkamermeubels

Een kleine badkamer effectief gebruiken, doe je met zwevend badkamermeubilair. Meubels die van de grond staan nemen minder ruimte in, waardoor de badkamer groter oogt. Ben je op zoek naar een speciaalzaak in de buurt? Die vind je simpel en snel met een Google search naar ‘badkamer + jouw woonplaats’, ‘badkamer Almelo’ bijvoorbeeld.

Category:

Share: