Wat is de beste printer voor op kantoor?

Toe aan een nieuwe kantoorprinter? Of willen jullie de printmogelijkheden uitbreiden? In je zoektocht naar een geschikte printer, kom je veel verschillende soorten en maten tegen. Ga je voor A4 of A3? Een laserprinter of inkjetprinter? En wat dacht je van een printer leasen in plaats van kopen? We hebben verschillende productspecificaties op een rij gezet, waarmee je de beste printer voor op kantoor koopt.

De beste printer voor op kantoor

Een A4 printer is een basismodel, waarmee je in zwart-wit en kleur print in het bekende A4-formaat. Op kantoor biedt een A3 printer nét wat meer mogelijkheden. Bovendien kan een A3 printer in beide formaten printen: in A3 en in A4. Je verliest dus niet de mogelijkheid om je notulen, presentatie of offerte te printen. Extra features die een A3 printer wel heeft en een A4 printer niet zijn scannen, faxen, nieten, perforeren en kopiëren. A3 printers zijn geschikt voor professioneel drukwerk in grootformaat: bouwtekeningen bijvoorbeeld en fullcolor promotiemateriaal .Een dergelijke printer werkt niet alleen tijd-, maar ook kostenbesparend. Je bespaart er bijvoorbeeld kosten voor de drukker mee, die voorheen altijd het grote printwerk voor je verzorgde. En je hoeft niet los een kopieerapparaat of scanner aan te schaffen.

Een laserprinter of inkjetprinter?

Bij printers maken we onderscheid in laserprinters en inkjetprinters. Laserprinters zijn technische machines. Ze kunnen snel veel afdrukken en zijn hierdoor perfect voor tekstdocumenten, pakbonnen en ander kantoordrukwerk. Inkjetprinters zijn grafisch, ze geven pixel perfect resultaat in full color. Dit type wordt veel gebruikt voor promotiemateriaal.

Een printer leasen

Printer leasing is een goed alternatief voor wie op zoek is naar een nieuwe kantoorprinter, maar niet direct een grote investering wil doen. Je huurt de printer dan van de aanbieder en betaalt hiervoor een vast bedrag per maand. De hoogte van dit bedrag is o.a. afhankelijk van de looptijd van jullie overeenkomst en van het type printer dat je least. Onderhoud, reparaties, inkt en papier zijn inbegrepen!

Category:

Share: