Black Magic camera

Black Magic camera

Black Magic camera’s lopen al jaren voorop op het gebied van videotechnologie en filmcamera’s. Met camera’s, broadcast-hardware, kleurcorrectie en bewerkingssoftware kunnen professionals de meest verbluffende beelden creëren. Black Magic biedt een compleet proces aan producten van opname tot plaatsing aan. Ook staat Black Magic staat bekend om hun RAW-codec, BRAW. Vanwege de kwaliteit en voordelen van RAW in combinatie met de eenvoud van gebruik en de snelheid wordt het veel gebruikt. De BRAW-codec is ook gratis. Als gevolg hiervan ontving het merk de IBC Technological Innovation Award.

De voordelen van Black Magic camera’s

Het doel van Black Magic is duidelijk: maak video van hoge kwaliteit gemakkelijk toegankelijk voor iedereen.  Dat doel komt al steeds dichterbij. Black Magic levert camera’s in twee verschillende categorieën: live productie en digitale film. Er is veel om uit te kiezen binnen die twee categorieën. Zo biedt Black Magic camera’s aan in 4K of 6K die een hoog dynamisch bereik hebben en kunnen worden gebruikt met een verscheidenheid aan gangbare lenzen, en ook nog betaalbaar zijn! Er zijn echter ook grote kanonnen die RAW en ProRes in 4,6K schieten. Ook verkrijgbaar met hoge framesnelheden voor verbluffende filmische effecten.

Live-productie videomixers van Black Magic

Voor live-uitzendingen, evenementen of internet streaming is een videomixer essentieel. Naast een Black Magic camera kun je bij het merk ook terecht voor switchers. Voor kleine en grote projecten biedt Black Magic een verscheidenheid aan switchers, zoals een eenvoudige switcher tussen een enkele HDMI-ingang en een bedieningspaneel die snel van inputs kan veranderen. Ook biedt Black Magic videomixers aan met fades en andere effecten. De Black Magic Atem Mini videomixer is hiervan een bekend model.

Black Magic Atem mini

De Black Magic Atem Mini is een kleine mengtafel die kan worden gebruikt om video-inhoud te maken. Op de Atem Mini kan je maximaal vier beeldbronnen aansluiten, waaronder camera’s, laptops en elk ander HDMI-apparaat. Met het Atem Mini mengpaneel kan je eenvoudig wisselen tussen verschillende beeldbronnen. Het is geweldig voor het maken van PowerPointpresentaties, podcast-opnames en YouTube-live streaming. Het is een gadget dat voor iedereen binnen handbereik ligt, met een prijs van rond de € 350,-.

Category:

Share: