De makkelijke manier om vocht in uw huis op te lossen

Last van vocht in uw huis? Met de juiste vochtbestrijding kan dat gelukkig worden behandeld. Maar wat is eigenlijk de makkelijkste manier om vocht in uw huis op te lossen? Daar vertellen we u graag meer over in dit artikel.

Vochtprobleem en oorzaak

Om het probleem met vocht in uw woning op te lossen is het natuurlijk belangrijk om de echte oorzaak aan te pakken. En die is voor elk vochtprobleem verschillend. Een professionele firma, gespecialiseerd in vochtbestrijding, begint daarom steeds met een uitgebreide diagnose om de oorzaak, de zichtbare én de onzichtbare schade in kaart te brengen.

De meeste vochtproblemen komen voort uit opstijgend vocht. Dat is grondwater dat via de muur in uw woning binnentrekt. De oorzaak is doorgaans te vinden bij een defect in de waterkering, onderaan de muur. Die kan slecht geplaatst zijn, of beschadigd zijn, waardoor die het grondwater niet langer kan tegenhouden.

Het plaatsen van een nieuwe waterkering is dan de enige oplossing. Dat kan door uw huis te ondergraven en van onderuit te werken, maar die behandeling is intensief en houdt heel wat risico’s in. De makkelijkste manier om opstijgend vocht in uw huis op te lossen bestaat erin de muren te injecteren.

Vochtbestrijding makkelijk aangepakt

Muren injecteren is een stuk minder ingrijpend. Dat gebeurt van binnenuit en gaat snel en efficiënt. Eerst wordt de bepleistering op de beschadigde muur verwijderd en daarna worden er elke 8 à 10 cm gaatjes in de muur geboord. In die gaatjes komt een vochtwerende gel die zich over de hele lengte van de muur verspreidt.

Die gel droogt langzaam op en laat een nieuwe waterkering in de muur achter. Daarna wordt alles opnieuw afgewerkt als nieuw. Deze ingreep is redelijk eenvoudig maar wordt best wel door een gespecialiseerde firma in vochtbestrijding uitgevoerd. Op die manier geniet u ook van een uitgebreide garantie op de uitgevoerde werken. Om te weten wat de beste aanpak is van het vochtprobleem is zo’n diagnose dus steeds noodzakelijk. De schade is immers groter dan wat u met het blote oog kan waarnemen. Firma’s in vochtbestrijding beschikken over gespecialiseerde instrumenten om ook de onzichtbare schade bloot te leggen. Reken hier dus steeds op de expertise van een vakman!

Category:

Share: