Is een prefab dakkapel de moeite waard?

Een dakkapel op je huis laten bouwen geeft jou een zee aan ruimte extra. Je zolder kan je voor veel meer doeleinden gebruiken wanneer je een dakkapel laat bouwen. Steeds meer mensen kiezen voor een prefab dakkapel. Je bestelt er bijvoorbeeld een bij www.besteleendakkapel.nl. We keken of dit een aanschaf is die de moeite waard is. Een dakkapel die ter plekke wordt gemaakt is namelijk het alternatief wat ook regelmatig wordt gekozen. 

Een groot voordeel bij prefab
Een prefab model heeft als groot voordeel dat je een stuk minder risico loopt als huiseigenaar. Bij het plaatsen van een dakkapel moet namelijk de oorspronkelijker dakbedekking worden weggehaald. Bij een dakkapel die wordt opgebouwd zal dit voor een aantal dagen zijn waardoor je erg afhankelijk bent van de weersomstandigheden. Het moet droog zijn tijdens het plaatsen van de dakkapel als je wil voorkomen dat je te maken krijgt met vochtoverlast tijdens en na het plaatsen van de dakkapel. Aangezien het klimaat in ons land uitermate grillig is, valt dit niet te voorspellen. Bij prefab ligt je dak maar voor een korte tijd open waardoor dit risico wordt beperkt.

Denk hieraan bij prefab
Laat je een prefab model plaatsen dan is het belangrijk dat je aan onderstaande zaken denkt. Allereerst is daar het vereiste dat er ruimte moet zijn voor een grote hijskraan bij jouw huis. Daarvoor moet voldoende ruimte op de openbare weg of de stoep beschikbaar zijn. Bij gebruik van de openbare weg moet eventueel een ontheffing worden aangevraagd om overlast bij het plaatsen te voorkomen. Daarnaast moet je eraan denken dat de dakkapel na het plaatsen nog moet worden afgetimmerd. De montage zal het bedrijf doen wat de dakkapel levert maar voor het verdere installeren en aftimmeren zal je doorgaans nog een bedrijf in de arm moeten nemen. Je voorkomt koude en lekkage in je huis door dit goed te laten doen. 

Category:

Share: