Praktische tips voor het vinden van een betrouwbaar administratiekantoor in Apeldoorn

Veel ondernemers hebben een accountant of een boekhouder. Zo’n administratiekantoor zorgt voor de administratie en maakt financiële overzichten. Ook steeds meer particuliere mensen maken gebruik van een administratiekantoor in Apeldoorn. Zij laten hun belastingaangifte doen, wat heel veel tijd, moeite en geld bespaart. Je verkleint ook de kans op boetes, omdat het allemaal beter geregeld is. Een aantal praktische tips als je besluit een administratiekantoor in te schakelen.

Maak de keuze voor een kleine of grote administratiekantoor

Je hebt administratiekantoren in allerlei soorten en maten. Zo zijn er de zelfstandige boekhouders en zijn er de kleine en grote kantoren. Zelfstandige boekhouders zijn relatief goedkoop en daar heb je meer persoonlijk contact mee. Grote administratiekantoren hebben veel specialisten in huis om complexe zaken af te handelen, alle belastingaangifte doen en de complete administratie voor je onderneming te regelen. 

Kies bij voorkeur voor een lokale administratiekantoor

Tegenwoordig werkt men steeds meer op afstand. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van videobellen. Toch is het verstandiger om te kiezen voor een lokaal administratiekantoor in de buurt. Prettig is dat je iemand dichtbij hebt als je even over financiële zaken wilt overleggen of advies wilt hebben. Nog belangrijker is dat lokale administratiekantoren kennis hebben van alle regionale subsidies en regelingen. Je kunt daarmee het maximale voordeel behalen. 

Beschikt het administratiekantoor over keurmerken?

Ben je aan het zoeken naar een administratiekantoor, kijk dan ook goed of het kantoor over de juiste keurmerken beschikt. Zo hebben goede boekhouders altijd een NOAB keurmerk. Met zo’n keurmerk ben je verzekerd van kennis van zaken en kwaliteit. Echter is het wel aan te raden om een accountant in te schakelen voor ingewikkelde financiële kwesties. Accountants moeten verplicht aangesloten zijn bij NBA.

Stel vragen over het boekhoudsysteem en check de kennis van het kantoorSoms wil je als ondernemer zelf je boekhouding doen. Het is verstandig om dan een boekhouder te hebben die de administratie controleert en met je meekijkt. Controleer daarom bij potentiële administratiekantoren de systemen waar je mee kunt werken en waar zij ook inzicht hebben in salarisadministratie of alleen in de boekhouding. Let er ook op dat het administratiekantoor over genoeg kennis beschikt. Regelgeving en wetten veranderen constant en het is wel zo prettig dat een administratiekantoor zijn kennis up to date heeft. 

Category:

Share: