Printen op groot formaat? Dit zijn je opties

Heb jij een eigen bedrijf dan kom je op een zeker moment op het punt te staan dat je zaken op een groot formaat moet gaan printen. Het gaat in dat geval om prints die niet op A4 of A3 formaat zijn. Dit zijn printformaten die je met de meeste printers zelf kunt uitvoeren. Het gaat dan echt over prints die met grootformaat printers moeten worden gemaakt die je huurt via wijverhurenprinters.nl. We hebben het over grote posterformaten die je wil drukken voor bijvoorbeeld een beurs of een expositie. Als jij op groot formaat wil gaan printen heb je de volgende opties. 

Een service die je uitbesteedt
Je kan ervoor kiezen om het printen van grote prints uit te besteden. Je huurt in dat geval een bedrijf in wat prints kan maken voor jou. Een dergelijke printservice kan kostbaar zijn wanneer je maar een paar prints wil laten maken. Omdat men de printers moet instellen en doordat men het personeel een hoop werk moet laten doen zullen de kosten per afdruk behoorlijk kunnen oplopen. Het heeft wel als voordeel dat je bij een groot aantal prints met dezelfde opdruk een relatief lage prijs betaalt per afdruk. Kijk dus goed of het de moeite waard is om een printer te huren voor je tot deze handeling overgaat.

Een printer huren
heb jij de mankracht in huis om zelf groot formaat prints te maken dan is het een goed idee om een groot formaat printer te huren. Dit is een keuze die je maakt wanneer je over een langere tijd verspreid meerdere prints moet maken. Ook wanneer je meerdere verschillende prints op groot formaat wil gaan maken is dit een goed idee. 

Category:

Share: