Ruimte besparen op jouw plafond

Je moet ervan houden, hoge plafonds in je woning. Sommige mensen vinden het helemaal geweldig en sommige mensen vinden het saai en niet sfeervol overkomen. Je ziet tegenwoordig bij alle nieuwbouwwoningen hoge plafonds. Al gaat het nu om een hoog plafond of Plafond verlaagd, je wilt het plafond mooi kunnen versieren. Dat kan met diverse lampen, maar bijvoorbeeld ook plafondlijsten en Jugendstil plafonddecoratie. Vindt de juiste balans voor je plafond en zorg dat je genoeg ruimte bespaard om het niet te vol te laten overkomen.

Een lichtstraat en kroonluchterlamp voor je plafond
Heb je een hoog plafond dan kan je dat interessant voor het oog maken en zodoende ook ruimte besparen voor je plafond. Overweeg eens een lichtstraat aan te brengen op je plafond waarbij je een ruimtelijk effect creëert. Een andere interessante decoratie voor je plafond waarmee je veel ruimte bespaard is een klassieke kroonluchterlamp en het midden van het plafond. Dit ziet er heel mooi uit en geeft je kamer een extra luxe uitstraling mee.

Combineer klassiek en modern voor je plafond

Wat tegenwoordig helemaal in is, is het combineren van diverse stijlen in je plafond. Zo is een klassiek plafond dat je combineert met een hele eigentijds interieur ideaal en wordt door veel mensen gedaan. Zo kun je denken aan het plaatsen van een barok rozet dat je boven plaatst op een moderne hanglamp. Hier creëer je een fantastisch contrast mee. Daarnaast kun je een mooi patroon van sierlijsten verwerken op je plafond wat een hele klassieke uitstraling meegeeft aan de inrichting van je huis.

Plaats moderne plafondlijsten voor stijl

Als je denk dat je een plafond alleen kunt sieren in een chique grachtenpand of klassiek herenhuis dan zit je mis. Ook moderne huizen kun je bijvoorbeeld voorzien van plafondlijsten. Het is een hele stijlvolle manier om je plafond open te breken en zodoende ruimte te besparen. Kies voor een enkele plafondlijst of juist voor een platte plafondplint. Dit zorgt voor extra sfeer op je plafond en past extra goed bij een modern interieur. Heb je een moderne hanglamp op je plafond dan kun je ervoor kiezen om een plafondring of rozet te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je je hanglamp nog meer onder de aandacht brengt.

Versier je bespaarde ruimte op je plafond met Jugendstil plafonddecoratie
De ruimte die je bespaart op je plafond kun je versieren met Jugendstil plafonddecoratie. Dit staat ook wel bekend als Art Nouveau. Kenmerken van Jugendstil plafonddecoratie zijn rustige motieven en stilistische bloemen en brengt een schitterende middenweg tussen modern en klassiek.

Category:

Share: