Verschillende typen boxsprings

Een boxspring is, in de letterlijke vertaling uit het Engels, een “doos met veren”. Denk je aan een boxspring, dan denk je aan een volledig slaapsysteem. Een doorsnee bed bestaat uit een los frame, met een lattenbodem en een matras erop. Het is feitelijk een allegaartje. Maar een boxspring is dus een alles in één pakket, dat is ontworpen om voor zoveel mogelijk comfort en gemak te zorgen. Alle boxsprings zijn “totaalpakketjes”, maar toch bestaan er tussen boxsprings onderling aardig wat verschillen. Die verschillen zullen we hier bespreken. Op zoek naar de beste boxspring in Enschede? Breng dan vrijblijvend een bezoekje aan Brokinterieur.

De ‘vlakke’ boxspring
De vlakke boxspring staat ook wel bekend als de standaard variant. Deze heeft een frame met bodem. Hier bovenop is het matras geplaatst. Door de opeenstapeling van lagen heb je in liggende houding optimale vering. Dankzij de vering word je lichaam optimaal ontlast en ondersteund. Een boxspring werkt ventilerend. Dit heeft het aan de dubbele matrassen te danken. Vlakke boxsprings zijn minder geschikt als je het bed ook als bank voor bijvoorbeeld televisie wil gebruiken. De standaard boxspring is uitsluitend voor slapen en andere horizontaal georiënteerde “bed werkzaamheden” die weinig tot niets met slaap te maken hebben.

Of kies een elektrische boxspring
Een elektrische boxspring is een standaard boxspring aangevuld met luxeopties. Je kunt de elektrische boxspring onder meer in hoogte verstellen. Ook is het mogelijk deze in vlakken op te delen, zodat je een rugleuning kunt creëren, of een andere ontspannen houding kunt aannemen. Meestal zijn het hoofd-, het rug-, het been- en voetgedeelte afzonderlijk in te stellen. Televisiekijken of een boek lezen? In een elektrische boxspring kan het allemaal: geen enkel probleem. Ook kan de vertelbare functie ingezet worden om fysieke pijn te verlichten.

Boxspring Scandinavisch model
Scandinavische boxsprings lijken het meeste op vlakke boxsprings. Het voornaamste verschil is dat er een stoflaag om heel de matras gemonteerd is. De aanvulling zorgt voor extra bescherming en heeft ook nog eens een extra luxe uitstraling. Soms wordt er van een topper of dekmatras gebruik gemaakt. De originele Scandinavische boxsprings kenmerken zich ook door de natuurlijke materialen waarvan ze gemaakt zijn. Geef je slaapkamer een natuurlijke look.

Hoe zit het met de vulling?
Ook belangrijk is de vulling van het boxspring matras. Des te meer pocketveren een matras heeft, hoe steviger deze aan zal voelen. Lange mensen en mensen met veel lichaamsgewicht hebben baat bij een stevig matras. Zo voorkomen ze dat het matras zal uitzakken of dat er een ligkuil wordt gevormd. Ook kun je kiezen uit verschillende schuimvullingen: traagschuim of koudschuim.

Category:

Share: