Waarom Frans een waardevolle taal is voor zaken en handel

In de gehele wereld zijn er meer dan 300 miljoen Frans sprekende mensen. Na het Engels is Frans de meest geleerde taal en staat op plek negen van de meest gesproken taal in de wereld. Frans is een taal dat in alle landen in de wereld wordt onderwezen. Daarnaast heeft Frankrijk een groot netwerk van culturele bedrijven en instellingen over de gehele wereld. Zo kunnen jaarlijks ongeveer 750.000 mensen een cursus Frans volgen.

De Franse taal is een werktaal

Kennis hebben van de Franse taal is belangrijk als je een succesvolle carriére op de internationale arbeidsmarkt ambieert. Heb je de Franse taal goed onder de knie, dan zul je merken dat je makkelijker binnenkomt bij Franse bedrijven. Dat geldt zowel in Frankrijk als in andere Franstalige landen zoals Franstalige landen in Afrika, België, Zwitserland en Canada. De economie van Frankrijk is de nummer vier grootste economie van de wereld en heeft de derde plek op het gebied van buitenlandse investeringen. Vandaar dat het ook een belangrijke economische partner is.

De Franse taal is goed te gebruiken als je gaat reizen

Per jaar bezoeken 70 miljoen toeristen Frankrijk. Dat maakt het het meeste bezochte land van de wereld. Spreek je een beetje de Franse taal, dan is het veel leuker om op reis te gaan naar de stad Parijs of andere steden in Frankrijk. Daarnaast is het handig om iets te weten van de cultuur, de geheimen van het goede leven en de mensen. Kennis van de Franse taal is ook handig om te hebben als je bijvoorbeeld de Seychellen, Canada, Zwitserland of Afrika wilt bezoeken.

Je kunt met de Franse taal aan een Franse universiteit studeren

Spreek en lees je goed de Franse taal, dan kun je je studie voortzettend aan een Franse universiteit. Frankrijk heeft gerenommeerde universiteiten en een Grandes écoles voor technisch onderwijs. Deze universiteiten worden gerekend tot een van de beste universiteiten van de wereld. Heb je als student kennis van de Frane taal, dan kun je een studiebeurs krijgen van de overheid en opleidingen volgen en een internationaal diploma behalen. Let ook op dat de Franse taal een werktaal is en de officiële taal is van organisaties zoals de Europese Unie, VN, de NATO en UNESCO.

Category:

Share: